A MARLENKA termékek a közép-európai élelmiszer-feldolgozó ipar nagy-konyhájában, Csehországban készülnek. A sütemények a magas minőségbiztosításnak köszönhetően számos nemzetközi szabványnak tesznek eleget, többek között a “NATURAL PRODUCT” jelzőt is büszkén viselheti köntösén a termék, mely szinte egyedülálló kategóriájában, azaz mindennemű mesterséges tartósítószer- és színezékmentes. Ennek ellenére e fogyasztási cikkek a gyártástól számított akár 90 napon át is megtartják minőségüket szobahőmérsékleten, az egyedi recept mellett a védőgázas csomagolásnak is köszönhetően.

Az első süteményeket egy régi, örmény családi recept alapján sütötte a tulajdonos a testvérével a helyi igények kielégítésére. A termékek igen hamar sikeresek lettek, Gevorg Avetysian pedig márkásította a terméket: saját édesanyjáról és lányáról nevezte el a csokis és diós süteményeket MARLENKA-nak. A kereslet növekedésével egyre több és több alkalmazottat vettek fel a folyamatosan bővülő üzembe, majd 24 órás munkarendre váltottak, minek köszönhetően 2008-ra elérte a gyártókapacitás a 100.000 süteményt havonta. A következő mérföldkő a gépesítés volt: 2009 második felében adták át azt a hatalmas, 4.000 négyzetméteres üzemet, mely leváltotta az addig több száz alkalmazottat foglalkoztató manufaktúrát. Az így felszabaduló munkaerőtől a gyár tulajdonosa nem vált meg, hanem azokat az új, kézzel készült termékek készítéséhez szervezte át.

Napjainkban minden MARLENKA termék kizárólag a legjobb alapanyagokból készül folyamatos ellenőrzés és a higiéniai szabályok legmagasabb betartása mellett – de a kezdetekhez képest változatlan ízben – azért, hogy a fogyasztók asztalára kerülve ízlelőbimbóikon táncolva mesélje el saját és “családja” történetét.